Laddar...
Laddar

{{ stats.count | formatNumber }} av {{ stats.maxCount | formatNumber }} har skrivit under

{{ ::content.getDonationHeader() || 'Kan du stötta vårt arbete med att sätta demokratin i rörelse?' }}

{{ ::content.getDonationButton() || 'Skänk en slant' }}
https://kampanj.skiftet.org/page/-/bilder/Nordea_Kampanj_3.jpg Skriv under om du bojkottar Nordea

Till Nordeas VD Casper von Koskull

Bojkotta Nordea - de har blåst de vanliga bankunderna och hjälpt sina rikaste klienter att smita undan med våra välfärdspengar. Det är dags att vi säger ifrån. firstname,lastname,email,zip

* markerar obligatoriska fält

Om Nordeaskandalen

Nordea har hjälpt rika svenskar att smita undan skatt i Panama med hjälp av advokatbyrån Mossack Fonseca. Samma Nordea som fick hjälp år 2009 med skattepengar för att klara finanskrisen, har nu hjälpt rika smita undan samma skatt som räddade dem. Det är viktigt att vi visar hur oacceptabelt det är när banker beter sig såhär. Tänk dig hur direktörerna reagerar när de ser att tusentals kan tänka sig att gå någon annanstans.

Herrgårdsbanker

Herrgårdsbank, eller private banking som storbanker själva vill kalla det, är en slags bank inom banken för rika människor. Det är Nordeas herrgårdsbank som har gett sina kunder möjligheten gömma undan pengar utomlands. Bara väldigt förmögna människor får vara med i denna exklusiva klubb. Vi har nu ett sällsynt ögonblick där vi kan visa för storbankerna vad som händer när de bryr sig mer om eliten än resten av folket. Vad säger du – ska vi stoppa skattesmitarna? Skriv under kampanjen: